DE BEDRIJFSPRINCIPES EN -PROCESSEN

Het geïntegreerde beleid voor kwaliteit, milieu en veiligheid en gezondheid van Industrial Wear is een weerspiegeling van het engagement van het bedrijf, bedoeld om haar prestaties voortdurend te verbeteren, zowel wat de kwaliteit van producten en diensten betreft die aan de klant worden geleverd, als wat bescherming van het milieu en van de veiligheid en gezondheid van de werknemers betreft. De invoering van een Integrated Management System (IMS) maakt het mogelijk om voortdurend ten volle te voldoen aan de verwachtingen van de klanten, een aanzienlijke invloed uit te oefenen op de vermindering van de milieu-impact en de minimalisering van de risico's op het werk. Deze totaalvisie laat ons toe om synergieën tot stand te brengen tussen een aantal belangrijke beheersfasen, met het oog op globale doeltreffendheid en efficiëntie, waarbij instrumenten worden toegepast voor bewaking van de processen en de bedrijfsactiviteiten.

Download het beleid onderschreven door de algemene directie.

 
 

 

Industrial Wear Srl koos voor een certificatietraject waarbij op het TÜV SÜD-keurmerk beroep wordt gedaan, dat de efficiëntie van het Integrated Management System (IMS) verzekert via toepassing van de belangrijkste internationale normen tijdens de hele beoordelingsiter.

Verder koos het bedrijf ervoor om een Beheersysteem voor maatschappelijke verantwoordelijkheid te implementeren, teneinde de certificatie te behalen in overeenstemming met de norm SA8000, een internationale norm die de vereisten bepaalt voor een ethisch correct gedrag van ondernemingen ten overstaan van hun werknemers.

Bewust van de eigen rol en de eigen verantwoordelijkheden in de context van de economische en sociale gemeenschap waarin wordt gewerkt, stelt zich het doel om de prestaties en de algehele capaciteiten van de organisatie te verbeteren, maar ook om zich te profileren als toonbeeld van uitmuntendheid wat de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid betreft.

De vastberadenheid tijdens het nastreven van deze doelstellingen voor algemene verbetering leidden tot het behalen van de volgende belangrijke certificaties:

 
 
 
 

 

Industrial Wear, die van bij het begin aandacht schonk aan diversiteit, gelijkheid en inclusie, voldoet aan de norm UNI/PdR 125:2022 en behaalde het certificaat, dat wordt uitgereikt aan bedrijven die zich inzetten voor het bevorderen en beschermen van gelijke kansen op het werk, het vergroten van de kansen op professionele groei en het verkleinen van de “gender pay gap” tussen mannen en vrouwen. Het bedrijf stimuleert het creëren van een sociaal duurzame werkomgeving en een diverse en inclusieve organisatiecultuur, zowel binnen de organisatie als ten overstaan van belanghebbenden.

UNI/PdR 125

 
 

 

De Legality Rating is een synthetische indicator, uitgereikt door de Italiaanse instantie AGCM (Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato), in akkoord met het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Justitie van de Italiaanse staat. Deze indicator certificeert de mate van naleving van hoge normen inzake legaliteit en de aandacht die wordt besteed aan een correct beheer van de eigen activiteiten door bedrijven die dit hebben aangevraagd. Het is gericht op de bevordering en invoering van ethische waarden bij de uitoefening van bedrijfsactiviteiten. De toegekende puntenscore ligt tussen minimaal één ster en maximaal drie, voor bedrijven die aan alle eisen voldoen.

 
 

 

SATRA is een onafhankelijke organisatie voor onderzoek en testen, die in 1919 in het Verenigd Koninkrijk werd opgericht.Het werd een aangemelde instantie volgens diverse Britse/Europese richtlijnen en normen, en wordt op vandaag beschouwd als toonaangevende autoriteit voor technische controles van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), vooral dan van schoeisel en andere artikelen van leer. De leden van SATRA hebben exclusieve toegang tot test- en onderzoeksmethoden, adviesverlening, technische opleiding en accreditatie. Lid zijn van SATRA bevestigt de wil van Industrial Wear om kwalitatief hoogwaardige normen te garanderen.

 
 

 

Sinds 2019 is Industrial Wear lid van UNI, de Italiaanse nationale unificatie-instantie. Dit is een particuliere vereniging zonder winstoogmerk die zich bezighoudt met technische normalisatie in alle industriële, commerciële en tertiaire sectoren, met uitzondering van de elektrotechnische en elektronische sector. Zij neemt deel aan de vertegenwoordiging van Italië bij de normalisatie-activiteiten van de internationale organisaties ISO en CEN. Via lidmaatschap van UNI kan men vooraf informatie ontvangen en deelnemen aan de definitie van normen in de eigen sector.

 
 

 

Industrial Wear doet beroep op leveranciers die geregistreerd zijn bij AMFORI, waarvan het officieel lid is. De AMFORI-BSCI-gedragscode (Business Social Compliance Initiative) omvat de beginselen van naleving van de wet, vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandelingen, fatsoenlijke werktijden, eerlijke beloning, en gezondheid en veiligheid op het werk. Bovendien zijn leden van AMFORI gehouden om elke vorm van discriminatie, gebruik van onzekere, gedwongen of verplichte arbeid, en kinderarbeid te verbieden. Zij moeten er ook voor zorgen dat passende maatregelen worden genomen om de nadelige gevolgen van de productieprocessen voor de gemeenschap, de natuurlijke grondstoffen en het milieu in het algemeen te voorkomen of tot een minimum te beperken. De conformiteit aan de BSCI-code toont aan dat het bedrijf zich inzet voor een ethisch arbeidsbeleid via de gehele toeleveringsketen.

 
 

 

Toonaangevende leveranciers van industriële kleding produceren met materialen die OEKO-TEX® (International Association for Research and Testing in the Field of Textile and Leather Ecology) gecertificeerd zijn. De STANDARD 100 van OEKO-TEX® is een internationaal onafhankelijk test- en certificatiesysteem voor grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten in de textielindustrie op alle verwerkingsniveaus, alsmede voor de gebruikte hulpstoffen. Het voornaamste doel van de STANDARD 100 is de afwezigheid te garanderen van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid in producten, door middel van strenge controlecriteria, limietwaarden en wetenschappelijk onderbouwde testmethoden. Grondige controles van gecertificeerde producten en regelmatige bedrijfsaudits maken de sector bewust van een verantwoord gebruik van chemische stoffen, op lange termijn en op wereldschaal.